Over ons

Lees hier meer over het ontstaan van dit unieke product. Wil nog meer weten? We komen graag langs om met trots ons verhaal te vertellen! Neem contact op voor een afspraak

Waarom Happy Cups? 

Tegenwoordig zijn we er helaas bijna aan gewend. Foto’s van stranden die vol liggen met plastic, Natuurgebieden die vervuild zijn en zwerfafval in ons straatbeeld. Voor Happy Cups is dit het grootste probleem van onze samenleving. Zelfs na vele initiatieven van regelgevers heeft Nederland nog steeds maar een kleine fractie van de economie duurzaam of circulair gemaakt. Dit moet sneller en vooral veel beter.

Bij Happy Cups willen we bijdragen aan het versnellen van dit proces met de focus op producten van bioplastics gemaakt met fossielvrije grondstoffen. Dit doet Happy Cups anders door een uniek en duurzaam alternatief te bieden

  • De hoeveelheid plastic in onze natuur is overheersend en voor iedereen een ergernis.
  • De helft van al het plastic in de natuur is geproduceerd in de laatste 15 jaar.
  • Elk jaar komt er ongeveer 8 miljoen ton aan plastic afval in de natuur.
  • Plastic blijft wel 450 jaar in de natuur voordat het afbreekt.

Door het gebruik van PHA bio plastic putten wij onze aarde niet meer uit met het opmaken van de fossiele grondstoffen. Want, deze grondstoffen raken op en zijn alles behalve duurzaam!

Happy Cups maakt zich hier zorgen over en heeft een andere visie. Na jarenlang ontwikkelen bieden wij een uniek alternatief wat nog nooit eerder beschikbaar was op de markt.

 

Ons doel: Een circulaire economie met fossielvrije producten zonder plastic afval

 

Wat vinden we nog meer belangrijk? 

Dat alle duurzame grondstoffen hergebruikt worden!

Bij Happy Cups doen we er alles aan om elk stukje grondstof van de bekers zo duurzaam mogelijk te gebruiken. Zo worden er van de restanten nieuwe producten gemaakt. Ook zijn Happy Cups gemaakt van een bioplastic soort die we kunnen hergebruiken.

Happy Cups zijn gemaakt van een hard soort bioplastic, te vergelijken met de hardheid van PP. De bekers hebben hierdoor een extreem lange levensduur en kunnen fijn in de vaatwasser. Wanneer de beker kapot is, kunnen wij deze 100% recyclen, dit maakt de beker volledig circulair!

Hiermee zijn we continue aan het innoveren en testen. Zo zorgen we ervoor dat er zo weinig mogelijk van dit duurzame materiaal verloren gaat. Verbranden is onnodig en maakt ons niet happy!  

Waar zijn Happy Cups van gemaakt?

Het bestaat al een tijdje, maar nog niet op deze manier. Happy Cups zijn gemaakt van PHA bioplastic. 

PHA staat voor PolyHydroxyAlkanoaat. PHA’s vallen onder biopolymeren en deze worden geproduceerd of afgeleid van levende bacteriën die aanwezig zijn in organisch materiaal, zoals planten, maar ook restproducten! Deze biopolymeren zijn biologisch afbreekbaar en lossen op in mineralen, die een voedingsbron zijn voor de natuur.

PHA wordt geproduceerd door micro-organismen, vergelijkbaar met hoe bier of yoghurt wordt gemaakt. 

Wat Happy Cups zo speciaal maakt

Door nieuwe technologieën kunnen wij normaal plastic gemaakt uit aardolie vervangen door een duurzame optie, namelijk fossielvrije PHA die biologisch afbreekbaar is onder natuurlijke omstandigheden. Wanneer deze bekers in de zee of in de natuur terecht komen, zijn ze na een aantal maanden volledig geregenereerd. 

Klinkt goed of niet? Ben je nou net zo enthousiast als ons? en wil je graag meer weten over wat de Happy Cups kunnen doen voor jouw evenement of organisatie? Neem dan contact op.

Biologisch afbreekbaar PHA

Hoe werkt dat nou, een evenement met een herbruikbare beker?

Hoe werkt het? Bij binnenkomst koopt of krijgt iedere bezoeker een beker. Dit kan op basis van het geven van een token. Denk bij een token aan bijvoorbeeld een muntje, een app token of bijvoorbeeld met een cupcord. Bij het bestellen van een drankje geeft een bezoeker zijn token aan de bar bij zijn bestelling. 1 token staat gelijk aan 1 beker voor een drankje. Haal je een rondje voor de hele groep? Dan heb je meerder tokens nodig dus.

Is het drankje op? Dan lever je de beker weer in bij het opnieuw halen van een consumptie of je ruilt hem om voor je token. Deze token gebruik je bij je eerstvolgende consumptie weer voor een nieuwe beker. Bij het kwijtraken van de token kun je hier een vergoeding voor vragen indien gewenst. Een voordeel is dat de beker gewoon kunnen worden afgewassen door de barmedewerkers. Zo heb je altijd schone bekers klaarstaan.

Via het festival retoursysteem komen de bekers na het festival terug bij Happy Cups, zodat je deze de volgende editie weer kan gebruiken. 

Meet the team

Lenze

Lenze

New Business & eigenaar

Ina

Ina

Eigenaar

Cécile

Cécile

Hoofd administratie

Jesse

Jesse

Senior accountmanager

Jelmer

Jelmer

Accountmanager

Maurits

Maurits

Accountmanager

Iris

Iris

Marketing & Strategie

Noa

Noa

Office manager

Zeg nee tegen normaal plastic. Kies voor de toekomst: fossielvrij plastic

100% Groen

Geproduceerd met 100% groene energie. Dit maakt Happy Cups de meest duurzame keuze op de markt in Nederland. Dat is pas verschil maken!

Biologisch Afbreekbaar

Plastic soep? Echt niet! Happy Cups zijn gemaakt van PHA plastic. Dit houdt in dat de bekers volledig afbreekbaar zijn in water of in de grond. Zeg nee tegen plastic zwerfafval!

Natuurproduct

Happy Cups zijn gemaakt met PHA plastic. Ze zijn dus gemaakt met een basis van organisch materiaal zoals mais, cassave, suikerriet of gerecycled plantaardige oliën. 

Lichtgewicht & stapelbaar

Het design van Happy Cups is vaak getest. Zo weten we zeker dat hij perfect is voor de bartenders en de gebruikers.