Bio hardcups voor festivals

In Nederland creëren festivals gemiddeld 62.000.000 kilogram afval per festival jaarlijks. Hiervan wordt maar 1% gerecycled. Happy Cups biedt een oplossing voor dit probleem.

FAQ'sVraag een offerte aan

Volledig duurzaam en met fossielvrij PHA, een uniek product

De meest milieuvriendelijke oplossing 

De bio hardcups van Happy Cups zijn een uitermate milieuvriendelijke keuze. De bekers worden gemaakt met fossiel vrije PHA bio plastic en groene stroom. Dankzij een innovatief productieproces zijn we erin geslaagd om bioplastic te maken met een bacterie, die gevoed wordt door organisch materiaal. Het is niet alleen duurzaam, maar ook gewoon uniek in de wereld!

Het fossielvrije plastic is volledig afbreekbaar in de natuur. Zowel in de grond als in water zijn de bekers na enkele maanden volledig opgelost, tot mineralen die zelfs een voedingsbron zijn voor de natuur!

100% Fossielvrij

100% Duurzaam ondernemen

Biologisch afbreekbaar PHA

Biologisch afbreekbaar

Lichtgewicht en stapelbaar

Vaatwasser bestendig

Duurzaam ondernemen met biocups

Geen microplastics

Herbruikbare festivalbekers met een lange levensduur

Nee, onze bio hardcups voor festivals zijn niet bedoeld voor eenmalig gebruik. Wie echt duurzaam wil zijn, gebruikt festivalbekers die afwasbaar zijn. En zoals je dan ook verwacht, onze biologische festivalbekers zijn gewoon geschikt voor hergebruik en mogen dus in de vaatwasser. 

Door de bekers telkens opnieuw schoon te maken, gaan ze jaren mee. Daar komt nog bij dat ze een laag gewicht hebben, zodat ze makkelijk in te zamelen zijn. Wil jij ook een milieubewuste indruk maken op jouw festival? Neem dan nu contact op en stap over op onze duurzame festivalbekers!

Uitgebreid getest op festivals

Je ziet steeds vaker dat festivals duurzamer willen worden. Logisch, want  onder meer dieselaggregaten en plastic afval zijn zeer belastend voor het milieu. En nee, goed voor je imago is het ook niet. Wist je dat normaal plastic meer dan 450 jaar nodig heeft om af te breken?


Door over te stappen naar bio hardcups wordt je festival direct een stuk duurzamer. Je bespaart een enorme lading afval, doordat de beker herbruikbaar zijn. Overweeg ook om festivalgangers te wijzen op het duurzame karakter van de beker. Onze duurzame festivalbekers zijn uitgebreid getest op festivals.

Bio hardcups voor festivals: koop of huur

Onze bio hardcups voor festivals zijn dus niet alleen te koop, maar ook te huur. Uiteraard is het mogelijk om grote aantallen te bestellen, waarbij we ook de optie bieden om de bekers met een logo te personaliseren. We zetten de voordelen van biologische hardcups nog eens op een rij:

 • 100% biologisch afbreekbaar
 • Fossielvrije oplossing
 • Afwasbaar en herbruikbaar, dus geen afval
 • Makkelijk bij de hand door cupcord
 • Positief getest op Nederlandse festivals
 • Lichtgewicht en stapelbaar

Ben jij ook klaar om daadwerkelijk duurzaam te gaan ondernemen? Kom direct in actie en zet een eerste stap: kies voor duurzame en herbruikbare eventbekers. Neem contact op als je interesse hebt om vragen wil stellen. We helpen je graag met onze unieke bio hardcups voor festivals!

Happy Cups is ontstaan uit een project met de naam BIOCAS, dat weer onderdeel is van het programma van Interreg ECO-Innovation dat behoort tot de Europese Unie. Wij willen een economie die sneller duurzaam en circulair wordt. Help jij mee? 

Zo gebruik je Happy Cups tijdens festivals of evenementen

Hoe werkt het? Bij binnenkomst koopt of krijgt iedere bezoeker een beker. Dit kan op basis van het geven van een token. Denk bij een token aan bijvoorbeeld een muntje, een app token of bijvoorbeeld met een cupcord. Bij het bestellen van een drankje geeft een bezoeker zijn token aan de bar bij zijn bestelling. 1 token staat gelijk aan 1 beker voor een drankje. Haal je een rondje voor de hele groep? Dan heb je meerder tokens nodig dus..

Is het drankje op? Dan lever je de beker weer in bij het opnieuw halen van een consumptie of je ruilt hem om voor je token. Deze token gebruik je bij je eerst volgende consumptie weer voor een nieuwe beker. Bij het kwijtraken van de token kun je hier een vergoeding voor vragen indien gewenst. Een voordeel is dat de beker gewoon kunnen worden afgewassen door de barmedewerkers. Zo heb je altijd schone beker klaarstaan. 

Tip: Onze ervaring leert onder meer dat het verstandig is om een kleine beloning te geven voor het terugbrengen van de bekers. Dit voorkomt dat bekers massaal op de grond gegooid worden.

Via het festival retoursysteem komen de bekers na het festival terug bij Happy Cups, zodat je deze de volgende editie weer kan gebruiken.

Heb je vragen omtrent de Happy Cups? Of wil je graag direct met ons in contact komen voor een offerte? Vul dan het onderstaande formulier in. Wij komen zo snel mogelijk bij je terug!

Vraag een offerte aan

Service soort

De voordelen van Happy Cups

  • Volledig fossielvrije PHA.
  • Veel duurzamer dan normale plastic bekers
  • Lichtgewicht en stapelbaar
  • Duurzame oplossing voor herhalend gebruik
  • Eenmalig kopen of huren
  • 100% natuurproduct