Wat is Biologisch afbreekbaar plastic?

 Biologisch afbreekbaar plastic is een type plastic dat kan worden afgebroken door micro-organismen zoals bacteriën en schimmels. Biologisch afbreekbare plastic bekers zijn een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele plastic bekers. Ze zijn gemaakt van biologisch plastic en kunnen worden afgebroken zonder giftige stoffen achter te laten.

Biologisch afbreekbare plastic bekers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen en zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals feesten, evenementen en festivals. Ze zijn ook geschikt voor gebruik in restaurants, cafés en andere horecagelegenheden.

Naast het gebruik van biologisch plastic in de evenementen sector ligt er ook nog genoeg kans voor verduurzaming in de consumenten sector.  Het grootste voordeel van het product wordt behaald bij het vervangen van single-use plastic naar herbruikbaar plastic. Dit betekent dat een biologische plastic beker een beker vervangt die eerder naar eenmalig gebruik werd weggegooid en werd gemaakt van fossiele grondstoffen.

Ook kunnen consumenten duurzame plastic producten aanschaffen in plaats van normaal plastic. Het voordeel hier van is dat de producten net zoals anders heel lang mee gaan en kunnen worden afgewassen, maar ze zijn gemaakt van biologisch materiaal en dus geen vervuilende grondstoffen.

Voordelen biologisch afbreekbaar plastic bekers

  • Gemaakt van natuurlijke producten
  • Breekt af in de natuur zonder schadelijke stoffen achter te laten
  • Net zo sterk als normaal plastic
  • Kan oneindig hergebruikt worden

Kies voor biologisch afbreekbare plastic bekers als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele plastic bekers

Hoe breekt biologisch plastic af in de natuur?

Je vraagt je misschien af, hoe kan het dat dat deze soort plastic van zichzelf afbreekt? Dit zit zo;

Biologisch afbreekbaar plastic kan door de natuur worden afgebroken op voorwaarde dat het voldoende in contact komt met bepaalde bacteriën en onder de juiste omstandigheden. Het wordt dan omgezet in biomassa, water, kooldioxide of methaan. Het is echter belangrijk om te weten dat biologisch afbreekbaar plastic niet zomaar in de natuur kan worden gegooid. Het moet op de juiste manier worden verwerkt om ervoor te zorgen dat het op de juiste manier wordt afgebroken. Naarmate het verschil in omstandigheden zal het product sneller of langzamer afbreken. 

Het bovenstaande voorbeeld van onze PHA beker is van een beker die enkele weken in het water heeft gelegen. Hierbij is duidelijk zichtbaar dat het proces van afbraak is begonnen en dat delen van de beker zijn opgelost. 

 

Biobased of biologisch afbreekbaar plastic

Wat is dat het grote verschil tussen biobased plastic en biologisch afbreekbaar plastic? Bij beide varianten worden natuurlijke grondstoffen gebruikt om de plastic te maken. Het is echter niet noodzakelijk dat biobased plastic biologisch afbreekbaar is. Biologisch afbreekbaar plastic kan wel door de natuur worden afgebroken mits het voldoende in contact komt met bepaalde bacteriën en onder de juiste omstandigheden. 

Meer vragen over de toepassingen van biologisch plastic bekers? Neem contact op

Vraag een offerte aan

Service soort