FAQ's

Heb je nog vragen of ben je op zoek naar meer informatie?

Bekijk hier alle frequently asked questions voor Happy Cups. Vind je je antwoord niet?

Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

 

Neem contact op
Wat wordt er bedoeld met fossielvrij?

Reguliere plastic bekers worden veelal nog gemaakt van fossiele aardoliën. De Happy Cups worden gemaakt met 100% fossielvrije PHA uit natuurlijke bronnen. Daardoor zijn ze niet zo belastend op het milieu en brengen ze geen extra CO2 in de lucht.

Wat is PHA?

PHA staat voor polyhydroxyalkanoaat. PHA’s vallen onder biopolymeren en deze worden geproduceerd of afgeleid van levende organismen, zoals planten en bacteriën. Deze biopolymeren zijn biologisch afbreekbaar, en natuurlijk voorkomend. Ze produceren geen giftig afval omdat ze worden afgebroken tot CO₂, water en organisch afval.

PHA wordt geproduceerd door micro-organismen via een proces wat op fermentatie lijkt, vergelijkbaar met hoe bier of yoghurt wordt gemaakt. PHA kan worden gebruikt om duurzaam materiaal te maken dat functioneert als gewoon plastic, maar zonder de verwoestende gevolgen voor het milieu.

Wat betekent het als het product biologisch afbreekbaar is?

PHA’s zullen biologisch worden afgebroken, of ze nu in de compost of een biologisch actieve stortplaats terechtkomen, maar ook in de bodem, zoet water of de oceaan.  Ze produceren geen giftig afval omdat ze worden afgebroken tot CO₂, water en organisch afval.

Wat houdt het in dat de Happy Cups een natuurproduct zijn?

Dat houdt dat het wordt voortgebracht uit de natuur, net als hout. Dat betekent dat de bekers van organisch materiaal gemaakt kunnen worden, maar dat betekent ook dat ze beinvloed kunnen worden door de zon en natuur, bijvoorbeeld dat ze hun kleur kunnen verliesen of na veelvuldig gebruik kunnen slijten.

Kan ik Happy Cups hergebruiken?

Jazeker! Er is geen enkel risico verbonden aan het hergebruiken van de Happy Cups. Sterker nog, dit moedigen we aan om te doen!

Kunnen de Happy Cups in andere kleuren gemaakt worden?

Momenteel worden ze alleen in deze kleuren gemaakt omdat er nog gewerkt wordt aan duurzame methoden. Er wordt echter hard gewerkt aan nieuwe mogelijkheden.

Kan ik Happy Cups ook online bestellen?

Nee, momenteel kun je Happy Cups alleen bestellen via een aanvraag op onze contact pagina. We zijn momenteel hard aan het werk om zo snel mogelijk een webshop online te krijgen op de website. 

Kunnen de bekers bedrukt worden?

Momenteel gaat de voorkeur uit naar graveren, aangezien dat een duurzame manier is om de beker te bewerken. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op.